Over de DDB
Duurzaamheid
Duurzaamheid is een breed begrip. De restaurants die zijn aangesloten bij de Duurzame Dinerbon zijn op verschillende manieren bezig met duurzaamheid. De ene zaak maakt gebruik van lokale producten, de ander koopt alleen biologische ingrediënten in. Er zijn restaurants die een vegan of vegetarisch menu hanteren, en ondernemers die juist meer focussen op fairtrade en transparantie. Daarnaast zijn er nog veel meer thema’s waarop restaurants zich duurzaam kunnen profileren, zoals huisvesting, energieverbruik, waterverbruik, afvalbeleid, biodiversiteit of natuurbehoud. De gemene deler van de deelnemende restaurants is dat ze met hun manier van ondernemen bijdragen aan een betere wereld. Check de websites van de aangesloten restaurants om te zien op welke manier ze bezig zijn met duurzaamheid. Of beter nog: reserveer een tafel!
Wil je meer weten over bovenstaande manieren van omgaan met voedsel en waarom die duurzaam zijn? Check deze pagina van het Voedingscentrum: Duurzaam eten
Partners
Samen sta je sterk. De Duurzame Dinerbon werkt samen met:
Sustainable Fashion Giftcard
De Vegetariërsbond
Lekker Vega
StapjeBeter
Grafisch ontwerp en webontwikkeling: dash dot comet